Over mij

Mijn projecten

Samenwerken

Amber Verschuere: Pied-à-porter

Pied-à-terre

“Ontwerp een verblijfplaats voor 2 personen op een plek naar keuze in België. De plek kan zowel in landschappelijke als in stedelijke en/of bebouwde context zijn. Het ontwerp mag maximaal een omvang hebben van 200 m3, buitenruimtes niet inbegrepen. Het ontwerp is bovendien sterk contextgebonden. De verblijfplaats dient ontworpen te worden van binnenuit, waarbij de beleving van binnen naar buiten centraal staat.” 

Mijn ontwerp kwam tot stand op het oude waterzuiveringsstation van het voormalige openluchtzwembad bij domein Hofstade. Een asymetrisch volume vormt een vertaling van de zichthoek op de toenmalige modernistische cafetaria van Charles Van Nueten. Het buitenverblijf, met een knipoog naar dat modernisme, wordt sterk gespiegeld op het water van het zwembad en extra in de verf gezet door de bekleding van gele glazuurbaksteen. Het ontwerp binnenin steunt volledig op de diagonaal die de woning en de helling van het dak bepaalt. 

Naast de focus op het verhalende karakter van mijn ontwerp, speelde duurzaamheid ook een grote rol. Bekijk hier het duurzaamheidsdossier van het ontwerp. 

Jaar 2, semester 2 
Locatie: Bloso pool, domein Hofstade (Zemst) 
februari 2022 – juni 2022

Privacybeleid

Waarom verzamel ik op deze website persoonsgegevens en hoe ga ik met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor mij. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is mijn leidraad. Dit betekent dat ik:

  • jouw persoonsgegevens verwerk volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamel die minimaal nodig zijn om je te contacteren.
  • indien nodig, jouw toestemming vraag voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeef aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaar en bescherm zodat deze bij mij veilig zijn.
  • altijd bereid ben om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je me contacteren via het contactformulier op de website.